Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do mąki, masła, żółtka, jajka, soli i papryki dodaj 5 łyżek zimnej wody i zagnieć ciasto.
Ciasto odłóż na pół godziny do lodówki.
Formę do tarty nasmaruj tłuszczem.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C.
Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj.
Następnie przełóż do wysmarowanej formy, nakłuj widelcem i posyp połową sera.
Cukinię pokrój w plasterki, a paprykę w paski.
Szynkę również pokrój w paski.
Na tarcie posypanej serem ułóż cukinię, paprykę i szynkę. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Jajka wymieszaj ze śmietaną i koperkiem, a następnie wylej na tartę. Całość posyp resztą sera.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 45-50 minut.
Tartę podawaj ciepłą, z filiżanką Barszczu czerwonego.